vineri, 30 martie 2012

New comer in the shop - "Strugurele roz"

Originara din Filipine, Medinilla Magnifica este un arburst rezistent, ramificat, ce poate ajunge la o dimensiune de 60 cm - 1 m. Frunzele sale ovale, opuse, de un verde inchis si lucioase sunt foarte apreciate de cunoscatori. Florile imbobocesc la sfarsitul iernii, fiecare ramura avand cate doua flori, dispuse in ciorchini de 45 - 50 cm lungime, ale caror flori roz pal au numeroare bractee mari.
Aceasta planta intradevar magnifica adora lumina, dar trebuie ferita de razele solare directe, preferand o temperatura de minim 13 C. Planta are nevoie de o umiditate ridicata, si astfel este indicat ca ghiveciul sa fie asezat pe un strat de pietricele. O data cu venirea primaverii se impune pulverizarea zilnica, iar pe timpul verii mentinerea substratului in permanenta umed. In perioada de "boom" a florilor, se uda de 3 ori pe saptamana, iar dupa inflorire, se reduce udarea si se taie la jumatate tulpinile care au purtat ciochinii de flori.
Menidilla este o planta pretentioasa, dar din momentul acomodarii cu mediul, devine mai usor de ingrijit. Iarna se impune un repaus scurt, pentru a incetini cresterea si a stimula inflorirea, iar din momentul in care apar bobocii, cantitatea de apa trebuie sa creasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu